About

Galleri Krinkelkrogen – de kreative kunstnere

Galleri Krinkelkrogen er et galleri, som en flok aktive og udøvende billedkunstnere, med forskellige uddannelsesforløb, driver i fællesskab.

Galleriet kører udelukkende på medlemskontingentet og har pt 10 medlemmer, som hver 2. måned viser en ny ophængning. Hvad der gør Galleri Krinkelkrogen til et af de steder, hvor der altid er nyt kunst at opleve.

Udøvende billedkunstner, keramiker eller skulptør

Er du udøvende billedkunstner, keramiker eller skulptør og har du lyst til at udstille og være en del af vores galleri? Vi har lige nu plads til at optage nye udstillere.

Podier, gulvplads og skiftende vægge står til rådighed, du betaler et månedligt beløb og er  med i driften og dækningen af få vagter i galleriets åbningstid.

Kvalitetsmæssige kriterier vurderes af galleriets medlemmer ved gennemgang af værkerne. Du er altid velkommen til at kontakte os, og høre om de muligheder netop du har.

Kunst er et udtryk for eller bevidst brug af menneskelig skaberevne

Kunst er et udtryk for eller bevidst brug af menneskelig skaberevne og fantasi til frembringelse af værker som kan påvirke eller udfordre modtageren æstetisk, følelsesmæssigt eller intellektuelt ofte om maler- og billedhuggerkunst. Værker der er resultat af denne skaberevne og fantasi især om maleri og skulptur. (Galleri Krinkelkrogen)

De frie kunster

Ifølge det senantikke dannelsesideal fagene grammatik, logik, retorik, geometri, aritmetik, astronomi og teoretisk musik.

De skønne kunster

Ifølge traditionel opfattelse kunstarterne skulptur, malerkunst, arkitektur, musik og digtning

Efter alle kunstens regler

På den bedst tænkelige eller mulige måde; så alle tænkelige regler og normer er overholdt. Kunstner er en generel betegnelse for en person, der producerer kunst uanset hvilken genre, det drejer sig om. En kvindelig kunstner benævnes tillige kunstnerinde. Mange kendte kunstnere har igennem årene opholdt sig på Læsø i kortere eller længere perioder, fundet inspiration og arbejdsro.