Leasing af bil: Hvad skal du være opmærksom på?

Hvis du står i den situation, at du skal bruge en bil, men vakler mellem at købe eller leasing af biler, så læs med her. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men hvad skal du særligt overveje, inden du vælger leasing? 

Få et overblik over dit kørebehov

Der er mange grunde til at vælge at få bil. Måske har du langt til arbejdet, måske flytter du udenfor byen eller måske er det blot for at gøre hverdagen nemmere. Det første, du skal overveje, når det kommer til leasing, er hvor meget du ender med at køre i hverdagen. 

Din leasingaftale vil nemlig afhænge af, hvor mange kilometer du kører i det daglige. Du skal derfor hellere sigte for højt end for lavt, når aftalen skal forhandles på plads. Derudover skal du være opmærksom på, hvordan forholdene vil være, hvis du ender med at køre mere end aftalt. 

Hvor længe skal du bruge bilen? 

Hvis du regner med at bruge bilen mange år frem, så kan det ofte bedre betale sig at købe en. Leasing er særligt fordelagtigt, hvis du kun skal bruge bil i perioder eller gerne ofte vil skifte bil.

Sørg for at finde en leasingaftale, der passer til dit behov. Skal du bruge din bil en måned, et år, eller flere år? Det skal du beslutte inden du leaser, så du får den bedste aftale til dit behov. 

Konkrete ønsker til model? 

Hvilke modeller, der er tilgængelige, afhænger af en masse forskellige ting. Det er derfor en fordel, hvis du ikke har et meget specifikt ønske eller har flere forskellige modeller, du er villig til at lease. Sæt dig gerne ind i disse, så du ved præcis, hvad du skal gå efter – og hvor du er villig til at gå på kompromis.